Obavještenje za korisnike BIZ NET i BIZ NET PHONE PAKETA

  • 0
  • 29th December 2017

Naš cilj je da Vam pružimo najbolju usluge televizije, interneta i fiksne telefonije, uz zadržavanje najboljeg odnosa između ponuđenih sadržaja i cijene. Proteklih smo godina u tom smislu napravili značajan iskorak.
 Implementirali smo nove usluge: TV unazad, Video klub, Pickbox, Unifi – besplatan internet na preko 500.000 lokacija u zemlji i regiji; Unifon – aplikacija za fiksni telefon, unaprijedili EON uslugu – ljepši i jednostavniji interface, gledanje i do 7 dana unazad, kao i mogućnost da gledanje sadržaja Video kluba započnete na jednom uređaju i nastavite tamo gdje ste stali na drugom.
 TV preko Smart aplikacije – Prvi put u regionu, uz EON je će omogućeno gledanje televizije preko Smart TV aplikacije, na televizorima najnovije generacije
 Značajno investirali u optičku infrastrukturu, rekonstrukciju i povećanje kvalitete mreže.
 Kreirali idealna rješenja za mala i srednja preduzeća – BIZ pakete za unaprjeđenje poslovanja
 Povećavali brzine interneta i besplatne minute unutar BIZ NET i BIZ NET + PHONE paketa
 Uspostavili međunarodne veze koje Vam nude posebne opcije regionalnog i internacionalnog povezivanja sa Vašim poslovnicama i partnerima.
Danas, Telemach grupacija predstavlja vodećeg operatera kablovske i digitalne televizije, vodećeg pružatelja usluge širokopojasnog interneta i najvećeg alternativnog operatera fiksne telefonije u Bosni i Hercegovini. Naš trud u podizanju kvalitete naših usluga i dalje je konstantan i sretni smo što smo i dalje u zajedničkoj saradnji savladavajući izazove i prepreke. Trudimo se nastaviti sa programom odličnog kvaliteta i zbog toga smo pripremili niz unaprjeđenja za Vaše poslovanje.

Pa tako, od 1.2.2018. godine povećavamo brzinu interneta kako biste na još brži i kvalitetniji način obavljali sve dnevne izazove u Vašem poslovanju. Ovim unaprjeđenjem bit ćete u mogućnosti obezbijediti svojoj firmi još brži kablovski internet i naprednije usluge. Brzine će biti povećane na sljedeći način:
BIZ NET – novi standard za velika i mala preduzeća koji garantuje i dodatnu stabilnost s novim brzinama

Paket

Stara brzina

Nova brzina

Professional S

30/3  Mbps

40/3 Mbps

Professional M

60/3  Mbps

80/4 Mbps

Professional L

100/4 Mbps

100/5 Mbps

Professional XL+

120/5 Mbps

140/6 Mbps

Turbo Professional XL

150/5  Mbps

200/6 Mbps

Turbo Professional XXL

200/6 Mbps

200/10 Mbps

BIZ NET + PHONE Ako još niste prešli na Telemach fiksnu telefoniju, sada je idealna prilika. Pored toga što povećavamo brzinu interneta i u ovim paketima, očekuju Vas posebne akcijske pogodnosti na fiksnu telefoniju s velikim popustima. Nove brzine interneta u okviru BIZ NET + PHONE paketa:

Paket

Stara brzina

Nova brzina

Professional S

30/3  Mbps

50/3 Mbps

Professional M

80/4  Mbps

90/4 Mbps

Professional L

100/5 Mbps

110/5 Mbps

Professional XL+

140/5 Mbps

150/6 Mbps

Turbo Professional XL

180/6  Mbps

210/6 Mbps

Turbo Professional XXL

200/8 Mbps

210/10 Mbps

Povećanje brzine interneta je jedna od novina koje će Vam biti dostupne u narednom periodu. Ako u Vašem objektu koristite našu digitalnu televiziju, bit ćete sretni s obzirom da smo uveli dodatne TV kanale koje pored standardnog TV prijemnika možete gledati kada god želite i putem naše usluge EON. Pripremili smo i novi paket, za kafiće i restorane DUO bar WiFi koji je kreiran isključivo kako biste ponudili Vašim gostima superbrzi WiFI i UNIFI internet, odličan filmski, muzički i sportski sadržaj a Vi dobili još više gostiju i istovremeno optimizirali svoje troškove. U sklopu DUO bar WiFI paketa dostupno je i preko 150 TV kanala iz ponude D3 digitalne telvizije. Brzina interneta je 40/3 Mbps te dodatno dobijate potpuno besplatno WiFI router za bežični internet u cijelom kafiću, kao i UNIFI internet koji je Telemach korisnicima dostupan na čak 500.000 lokacija a Vaš objekat postaje dio ove velike mreže. Cijena paketa bit će 39,9 KM mjesečno.
Veliko nam je zadovoljstvo što Vas imamo kao našeg korisnika, i vjerujemo da cijenite naše konstantne napore da ispunimo Vaša očekivanja. Posljednjih godina uspijevali smo zadržati postojeće cijene internet usluga uz evidentno stalno povećanje troškova poslovanja u BiH.

Zbog svega navedenog, ovim pismom željeli smo Vam poslati formalno obavještenje da će cijena određenih BIZ NET paketa biti prilagođena, počevši od 1.2.2018. godine Mjesečna naknada BIZ NET Professional S PAKET bit će 33 KM, BIZ NET Professional M 48 KM te BIZ NET Professional L 63 KM, što u konačnici znači da su cijene navedenih paketa povećane za 3 KM mjesečno. Izmjene koje se odnose na BIZ NET + PHONE pakete su sljedeće: Mjesečna naknada za dodatnu opciju usluge INTERNETA u BIZ NET + PHONE paketima Professional S PAKET bit će 31 KM, BIZ NET Professional M 45 KM te BIZ NET Professional L 58 KM, što u konačnici znači da su cijene navedenih paketa povećane za 3 KM mjesečno. Cijena ostalih BIZ NET i BIZ NET + PHONE paketa, ostaje nepromijenjena. I dalje bez dodatne naknade, nastavljate koristiti OSNOVNI TV paket kablovske televizije u Vašim prostorijama kao što je to bilo do sada. Nadamo se da predstojeće promjene cijene neće utjecati na Vaše povjerenje u kvalitet naših usluga.
Za sve prijedloge i sugestije poboljšanja naše ponude, kao i podršku koja se odnosi na komponentu Vašeg poslovanja javite nam se na broj 1360.
Novi Cjenovnik usluga dostupan je na web stranicama www.hkb.ba, www.hs-ktv.ba.

Shodno Uslovima poslovanja kompanije, pretplatnici na koje se odnosi povećanje cijena, imaju pravo odabrati drugi paket usluga ili drugu uslugu, ukoliko je to primjenjivo ili raskinuti važeći pretplatnički ugovor bez obaveze poštivanja otkaznog roka i bez naknade za prijevremeni raskid, najkasnije do 28.02.2018. godine.
Kompanija HKB net i kompanija Telemach, odnosno kompanija HS i kompanija Telemach na tržištu nastupaju udruženo gdje je prije svega u interesu zadovoljstvo svih korisnika. HKB-net odnosno HS je nosilac dozvole za distribuciju AV sadržaja i dozvole za pružanje usluge pristupa internetu i dozvole za obavljanje djelatnosti javnih elektronskih komunikacijskih mreža, te shodno tome davalac usluge analogne I digitalne televizije i interneta. Telemach je nosilac dozvole za pružanje fiksnih javnih telefonskih usluga, te shodno tome davalac usluge Telefonije.